FANDOM


Attila BS.

Csurgai Attila

Csurgai Attila

dobos
30 zenekar

Elég korán kezdte zenei pályafutását,már 12 évesen zenekarban dobolt és Dandó Péter basszus gitárossal bontogatták szárnyaikat az ARTHUR együttesben. Első komolyabb zenekara 1970-ben a FERM együttes volt, mely a fiatalos lendülete miatt népszerű együttesnek számított. A KÁRPÁTIA, JAM és JUVENTUS együttesekben Tátrai Tíborral muzsikált együtt és próbálgatta a zenei stílusokat.17 és fél éves volt, mikor Csomós Péter (ex Hungáriás) meghívására 1971-ben a Pápai Faragó László vezette JUVENTUS együttesben elkészítette első rádió és lemez felvételét. Az itt elkezdett komoly szakmai munkának köszönhetően pályája hosszú évtizedekig ívelt fölfelé. 1972-es Táncdalfesztivál I. díját Kovács Kati „Add már Uram az esőt” c.számával megnyerték. Számtalan rádió és lemez felvételt készítettek együtt. Ebben az időszakban a jamsassion korszakát élvén zenéltek együtt Orszánszky Jackivel aki meghatározó egyénisige volt a magyar jazz-rocknak. Így történt, hogy a „Syrius hajón”Jackie vezetésével Tátrai Tíborral trióban Frank Zappa feldolgozásokat játszottak nagy sikerrel. 1973-ban Sípos Péternek köszönhetően a Fenyő Miklós vezette Hungária együttessel és Kovács Katival több külföldi turnén vesz részt (Szovjetúnió, NDK) valamint NDK-ban az Amiga lemez cégnél LP-t és a berlini rádióban felvételeket készít. 70-es évek második felétől az ATLANTISZ ,ÓCEÁN, TOLCSVAY Béla együttese, SCARABEUS (ex Syrius) és KORMORÁN együttesek következtek. Juventus együttesnek több átalakulását éli meg 1975 és 77 között. 1980-tól sassion zenészként olyan produkciókban vesz részt, ahova fölkérik. Így lesz 2 évig az ILLÉS együttes utolsó formációjának a tagja és a FŐNIX együttesben is dolgozik akikkel Zoránt kísérik. TOLCSVAY László zenekarában játszik ahol KONCZ ZSUZSA Turnéit és lemez fölvételeit dobolja. 1981-1985 között a Várkonyi Mátyás vezette Rock szinház tagja. sVele készült a: Sztárcsinálók, Farkasok, Krónikás és a „Bábjátékos” musical. Párhuzamosan évekig az APOSTOL együttes, Koós János, Szűcs Judit és Delhusa Gjon lemezein és koncertjein dobol. 1987-benTolcsvay László „Magyar Mise”-jét mutatják be a Margitszigeten. További musicallek: Doctor Herz, Mária Evangéliuma, Isten pénze. LP-k: Kapcsolj át; Fehér zaj; T Monográf.

1987-ben ZORÁN fölkéri, hogy hozzon létre egy kísérő zenekart, melynek 12 éven keresztül megbízott vezetője lesz, akikkel számtalan belföldi és külföldi turnén, Budapest Sportcsarnoki koncerten és TV felvételen vesz részt. Presser Gábor önállóestjein és filmzenéiben is szerepel. Szörényi Levente „Innin és Dumuzi” művét is ő dobolja, melyet a Főnix stúdióban vesznek fel és1989-ben az Erkel színházban mutatnak be. Chriss De Burgh együttesével filmzenei felvételen közreműködik. 1998-ban az MTV 4-es stúdiójában Tolcsvay László élő koncertjét veszik fel melynek közönség soraiban ott ül a szakma krémje. Az 1999-es Sportarénai T. Monográf lemezbemutató koncertet is megörökíti az MTV. 1999-től a Pannonia Express tagjaként külföldi munkákban vesz részt. 2005-ben Csiszár Péterrel megalakítja a Headline Band –et, melynek zenekar vezetőjeként rengeteget dolgozik, hogy megismertesse a közönséggel. Együttesével 2006,2007,2008-ban fellépnek a Művészetek Palotájában több nagy sztárral mint: Kovács Kati, Csepregi Éva, Anita, Lerch István és Kiki. Külföldön több Skandináv turnén vesznek részt. Több mint 600 zenei felvételt készített hanghordozóra ez idáig. .

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki