FANDOM


Julianus
„Írásban vagyon, úgy legyen
Keresd míg élsz a népedet”

magyar-olasz történelmi játékfilm

Koltay Gábor filmje
Kodolányi János regényéből

Hirtling István
Raf Vallone
Nino Manfredi
Franco Nero
Bán János
Vikidál Gyula
Varga Miklós

zene: Koltay Gergely
kép: Illés János

Köszönet Nemeskürty Istvánnak.

1235-36-ban a Domonkos rendi szerzetes, Julianus barát társaival együtt emberfeletti útra vállalkozott, megkereste a honfoglaló ősök leszármazottait. Tudatosan hitte, hogy minden magyart meg kell találnia, haza kell hívni, hiszen az összes tenni akaró kézre szükség van az országot belülről és kívülről fenyegető veszéllyel szemben. II. Endre majd IV. Béla királytól segítséget kaptak, amellyel Konstantinápolyig, a Fekete-tengerig, majd a Kaspi-tengerig jutottak, onnan pedig északra, a Volga és a Káma folyók vidékére, Magna Hungáriába. A négy elszánt szerzetes egy számukra idegen, rendkívüli veszélyeket rejtő világban nehezen igazodik el. Julianus barát elszántsága, mély hite és meggyőződése segítségével megtalálja magyar testvéreit.

Korona Film 2001
Időtartam: 165 perc
A film videóváltozatát Magyarországon 1998-tól kezdve kizárólag a Korona Film forgalmazhatja. Az engedély nélküli másolást, sokszorosítást a törvény bünteti.

Fotó: Zach György
Borítóterv: Hammer Graphics

filmek

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki