FANDOM


Zúgjatok harangok! 1848
„Azt mondják, meghalt itt a szabadság”

In memoriam Páskándi Géza

rockopera
Kormorán
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 150. évfordulója tiszteletére

Szabad Tér Színház
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Zúgjatok harangok! 1848 című rockopera ősbemutatója 1998 júliusában volt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Szabad Tér Színház ezzel a művel tisztelgett a forradalom és szabadságharc évfordulója előtt, csak úgy mint 10 évvel korábban Kormorán – Páskándi: A költő visszatér című rockoperájával.

Valamikor a XX. századvégi Magyarországon, Budapesten, a Nemzeti Múzeum előtt a hivatalos ünnepséget fiatalok csoportja zavarja meg. A szétkergetett fiatalok rejtekhelyen gyülekeznek, s elhatározzák, hogy csakazértis megidézik az egykori történések igazi szellemiségét. Megjelenik Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Széchenyi István, Batthyány Lajos és velük együtt a márciusi ifjak. A forradalom és szabadságharc legragyogóbb eseményei az átlényegült fiatalok közreműködésével elevenednek meg.

Petőfi Sándor szerepében: Varga Miklós

Földes Tamás
Varga Klára
Deák Bill Gyula
Szulák Andrea
Nagy Feró
Benkő Péter
Makrai Pál
Keresztes Ildikó
Gerdesits Ferenc

Rendező: Koltay Gábor

A rockoperában az alábbi írók és költők műveinek részletei hangzanak el:

Nemeskürty István
Páskándi Géza
Vörösmarty Mihály
Petőfi Sándor
Szécsi Margit
Juhász Ferenc
Utassy József
Gyurkó László
Koltay Gergely
Zene:
Kormorán

Szabd Tér 1999
A film időtartama 90 perc.
A film videóváltozatát Magyarországon kizárólag a Szabad Tér forgalmazhatja. Az engedély nélküli másolást, üzletszerű sokszorosítást a törvény bünteti.

filmek

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki